19.4. viikoilla 32+6 perjantaiaamuna mentiin jälleen kohti uutta ja tuntematonta, magneettikuvaukseen. En kärsi ahtaanpaikankammosta, mutta kyllä tuossa putkessa tuli tuskan hiki ja huono-olo. Mahakin toki on iso ja selällään makuu ei oo pidemmän päälle se kaikista mukavin asento. Selvisin siitä kuitenkin, no kerran kutsuin kesken hoitajan paikalle ja kysyin kuinka kauan vielä kestää. Kuvausten jälkeen vielä äitiyspolille ultraan jonne tulivat myös radiologit(?? röntgenlääkärit) katsomaan miltä ultrassa näyttää.

Jotenkin itsellä oli lähtiessä olo, että pitäisikö ihan vaan varoks ottaa sairaalakassi mukaan, mutta enpä sitten ottanut. Juu, olis kannattanut, jäin osastolle maanantaista lapsiveden poisto operaatiota varten. Sain parina päivänä kortisonipiikin joka kypsyttelee vauvan keuhkoja, sillä käynnistymisriski olisi. Operaatio tehtiin kuitenkin vasta tiistaina sillä maanantai oli lääkärillä kiireinen.

Veden tyhjentäminen ei pahemmin tuntunut miltään, sen jälkeen kyllä huomasi eron. Pahin koettelemus tyhjennyksestä koitui ilmeisesti osastonlääkärille joka joutui sillä ruiskulla vetämään vettä pois. Loput puoli litraa ottikin kandi. Jep, paikalla oli jälleen väkeä niin, että mietin mahdunko itse mukaan :) (osastonlääkäri, -kätilö, ylilääkäri, erikoislääkäri opiskelija ja kaksi kandia) Loppujen lopuksi multa poistettiin lapsivettä 2 litraa!! Kyllä, kaksi litraa! Normaali määrä on 0,5-2,5 litraa ja mulla sitä oli n.5 litraa...

Jouduin jäämään vielä osastolle lievien supistelujen vuoksi ja sain siihen lääkettä, tulee muuten jännä olo siitä lääkkeestä hetkeksi :) Keskiviikkona iltapäivällä pääsin lääkärintarkastuksen jälkeen takas kotiin! Ihana oli päästä takas perheen luo, kun ei tuo 5v esikoinen oikein sairaalassa viihtynyt, no kukapa siellä viihtyis.

Torstaina lääkäri soitti sovitusti, kun lastenlääkärit ja muut olivat pitäneet meettinginsä. Eli varmaksi ei tiedetä mikä vauvalla on, selkeää reikää ei palleassa näy mutta jotain kuitenkin. Mikä on hyvä, on että vauvalla näkyy kyllä kunnolla keuhkokudosta ja nyt suunnitellaan sitten keuhkonalueen rakkulan tyhjennystä/pienentämistä ennen syntymää. Keuhkot pääsisivät laajenemaan ennen maailmaan saapumista. Nyt käymme sitten kerran viikossa seurannassa.